Nettisivujen käyttökokemuksen varmistaminen

WordPress-sivuston käyttökokemus on avainasemassa verkkoliiketoiminnan menestyksen kannalta. Tässä oppaassa jaan vinkkejä ja käytännön neuvoja, joiden avulla voit parantaa WordPress-verkkosivustosi käyttäjäystävällisyyttä ja tehokkuutta.

1. Satsaa laadukkaaseen sisältöön ja hakukoneoptimointiin (SEO)

Laadukas sisältö ja hakukoneoptimointi ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat sivuston näkyvyyteen ja löydettävyyteen verkossa. Tarkista, että sivustollasi on informatiivista ja houkuttelevaa sisältöä, joka houkuttelee kävijöitä ja parantaa orgaanista hakukonenäkyvyyttäsi.

 • Informatiivinen ja hyödyllinen sisältö kohderyhmälle
 • Avainsanojen viljely (n. 2,5% tekstistä)
 • Tarkista säännöllisesti sivuston ajantasaisuus

2. Panosta selkeään navigointiin

Huomioi sivustollesi selkeä ja intuitiivinen navigointirakenne. Varmista, että käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedot helposti ja nopeasti. Käytä selkeitä navigointivalikoita ja linkkejä.

3. Optimoi sivuston latausaika

Nopea sivuston latausaika on tärkeä osa hyvää käyttökokemusta. Optimoi sivuston suorituskyky käyttämällä kevyitä kuvia ja minimoimalla ylimääräiset kooditiedostot.

 • Kuvakoko max. 2Mt
 • Kuvamuoto Webp (jpg on last season Googlelle)
 • Poista turhat lisäosat
 • Latausnopeuden mittareilla lisävinkit (mm. WP Optimize lisäosa)

4. Huomioi Googlenäkyvyys ja verkkomainonta

Varmista, että sivustosi on optimoitu hakukoneita varten ja että se näkyy hyvin Googlessa. Hyödynnä verkkomainontaa, kuten Google Ads -kampanjoita, parantaaksesi näkyvyyttäsi ja houkutellaksesi enemmän kävijöitä sivustollesi.

 • Avainsanat, metatiedot, otsikkohierarkkia, tekstisisällöt, kuvien nimeäminen ja alt-tekstit
 • Hyödynnä Google Ads -alustan tarjoamia työkaluja, kuten avainsanojen suunnittelijaa ja kohdentamismahdollisuuksia.


Google Analyticsin dataa voi analysoida mm. seuraavilla vinkeillä

Liikennelähteet: Google Analytics näyttää, mistä lähteistä kävijät tulevat sivustolle, kuten hakukoneista, suoria linkkejä, mainoksista jne. Tämä auttaa arvioimaan eri markkinointikanavien tehokkuutta ja suuntaamaan resursseja oikein.

Kävijäprofiilit: Analytics tarjoaa tietoa kävijöiden demografiasta, kiinnostuksen kohteista ja käyttäytymisestä sivustolla. Näiden tietojen avulla voidaan kohdentaa markkinointia paremmin ja luoda sisältöä, joka resonoi kohdeyleisön kanssa.

Sivuston suorituskyky: Seuraa sivuston latausaikoja, poistumisprosenttia, sivujen katseluaikoja ja muita suorituskykyyn liittyviä mittareita. Tämä auttaa tunnistamaan pullonkauloja sivuston käyttökokemuksessa ja tekemään tarvittavia parannuksia.

Tavoitteiden seuranta: Aseta ja seuraa tavoitteita, kuten sivuston kävijöiden muuntumista asiakkaiksi, uutiskirjeen tilaajia tai ladattujen oppaiden määrää. Näiden tavoitteiden avulla voit mitata markkinointikampanjoiden tehokkuutta ja optimoida niitä paremman hyötysuhteen saavuttamiseksi.

Kampanjoiden seuranta: Voit seurata erilaisten markkinointikampanjoiden suorituskykyä ja ROI:ta, kun liikennettä seurataan kampanjan erityisillä seurantakoodeilla. Näin voit nähdä, mikä mainos tai kampanja tuottaa parhaita tuloksia ja säätää markkinointibudjettia sen mukaisesti.

5. Sisältöstrategia ja asiakasymmärrys

Kehitä selkeä sisältöstrategia, joka vastaa kohdeyleisösi tarpeisiin ja odotuksiin. Ymmärrä kohdeasiakkaidesi kiinnostuksen kohteet ja tarjoa heille arvokasta sisältöä, joka ratkaisee heidän ongelmiaan ja tarpeitaan. Näiden vinkkien avulla voit parantaa WordPress-sivustosi käyttökokemusta ja luoda positiivisen vaikutelman kävijöihin.

 • Kohderyhmän analysointi “asiakasprofiileilla”
 • Millainen vuorovaikutus sivustollasi tuottaa tulosta
 • Luo avuliaita blogeja, oppaita, videoita

Nettisivujen käyttökokemuksen parantaminen on tärkeä askel menestyksekkäässä verkkoliiketoiminnassa. Voin auttaa sinua varmistamaan, että nettisivusi vastaavat toimintasi tarpeita, tehden niistä entistä houkuttelevammat käyttäjille. 

Ota rohkeasti yhteyttä,
keskustellaan lisää siitä, miten voimme yhdessä viedä sivustosi uudelle tasolle!